4043 ervaringen online

Vervolg: United-betrouwbaar & vriendelijk

geschreven door

Chicago

San Francisco, CA

Vervolg op vorige verslag-United betrouwbaar & vriendelijk

Aangekomen aan de speciale internationale terminal voor aangekomen vluchten van Chicago O'hare. Begon het lopen en het lopen naar de douane. Waar we al helemaal klaar stonden met onze groene kaarten en die zo konden afgeven. We dachten we zijn er nu al optijd bij. Nu snel nog de koffers pakken en dan hup door lopen. Maar dit gevoel ging al snel weer over. We hebben zo'n 3 kwartier gewacht op onze koffers! Onze voorsprong van tijd was ons mooi voor bij gevlogen. En we hadden nog maar 1 uur. Gelukkig kregen we toen onze koffers en gingen we ze snel weer afgeven. Daar was het vriendelijke personeel van United ook. En die gaf ons het goede gate nummer. Nu doorlopen en snel! Hup het treintje in. Dan weer uitstappen naar boven lopen dan weer naar beneden. Dan kom je bij de terminals van United. Dan naar de douane. Dit ging ook nog vrij vlot voor zover je het kon noemen. Maar we moesten al binnen een half uur bij het vliegtuig zijn. En we stonden nog in de rij voor de douane. Gelukkig werden we voorgelaten door de mevr. Van de douane. Helaas moet je alles uit je tas halen van elektriciteit, je schoenen moeten uit, je riem moet af, je pet moet af, je bril moet af, je oorbellen moeten af, kettingen alles moet af!. En als je geluk heb kom je erdoor, maar ons horloge gaf al aan dat we nu echt moesten haasten, want we moesten nog door de tunnel om naar de andere kant van de terminal te gaan. Me zoon had het er het moeilijkst mee die kwam er als laatste doorheen. En die moest noodgedwongen met een hand zijn riem vasthouden en met de ander zijn broek hooghouden anders zou hij afzakken. En zo zonder gestrikte veters moesten we rennen door de tunnel en door de terminal heen. Als je er later zoals nu op terug kijkt was het op zich wel een lach moment! Maar door als ons gehaast hebben we het gehaald. En we konden zo doorlopen naar binnen bij ons vliegtuig, want we waren echt precies op tijd.

Dit vliegtuig een boeing 777-200 zou ons in 4.20 uur naar San Francisco moeten brengen. Maar dit liep zo en zo al uit, omdat het nog een aardig tijdje duurde voordat we van de gate afgingen. Dit toestel zag er nieuwer uit dan het toestel waar we mee over de oceaan zijn gevlogen. Maar deze stoelen waren zo en zo krapper. Het vliegtuig had de binnenlandse stoelenindeling.

Maar we gingen toch eindelijk weer de lucht in. Toen we weer op normale hoogte zaten kregen we drankjes aangeboden en wat te snacken. We moesten nu zeker nog 4 uur vliegen waar we allemaal heel erg tegen op keken. Want in dit vliegtuig is maar weinig entertainment. Er werd op schermpjes hangend aan het plafond één film vertoond. En voorderest kon je zelf nog radio luisteren en het in flight magazine lezen. Maar dat is het wel zo'n beetje. Gelukkig had mijn zoon zijn portable dvd-speler bij zich. Dus die had genoeg vermaak en me dochter lag al binnen 10 minuten te slapen tot het eind. En zoals gewoonlijk lag ook me vrouw lekker te slapen. Ik maakte een rondje in door het vliegtuig en het viel me op dat het toch wel een aardig lang vliegtuig is je kon er zeker een goed rondje door heen lopen. Voor de rest heb ik ook niet veel van de vlucht meer meegemaakt door dat ik in slaap was gevallen.

Ik werd gewekt door me zoon dan we alweer gingen landen en dat ik me gordel vast moest maken. Zo te horen was er dus niks bijzonders gebeurt tijdens deze vlucht. Tijdens het landen kon je heel goed de `bay area' van San Francisco zien. En San Francisco zelf ook. En we raakte alweer de grond. Ook San Francisco is bezaaid van de united airlines vliegtuigen. Na een korte taxi rit kwamen we aan bij de gate. En nu was het lekker rustig aan lopen naar de bagage band en dan lekker naar ons hotel. Het viel ons op dat San Francisco international airport toch zeker een mooi vliegveld is. En heel overzichtelijk. Het staat daarom waarschijnlijk ook in de top 3 van beste vliegvelden van Noord-Amerika. Ik ben nu al op alle drie de vliegvelden geweest. Maar ik vind nog steeds het vliegveld van Vancouver het best.

Toen we bij de bagage ban aankwamen stond daar al onze limousine chauffeur en werd alles voor ons geregeld. Wat misschien nog wel beter kan is dat de ruimte waar de bagage band staat is heel krap. En met zoveel mensen loop je toch snel over mekaar heen. Dit is dan wel weer jammer.


Maar door de goede en vertrouwde service aan boord en op de grond van United blijft het een goede maatschappij. Maar die wel wat aan zijn uitstraling moet gaan doen.