4043 ervaringen online

Prima, maar niet bovengemiddeld

geschreven door

Amsterdam

Denpasar, Bali

Op 8/9 september zijn wij via Hong Kong naar Denpasar gevlogen (en op 24/25 september weer terug). Van tevoren veel gehoord en gelezen over Cathay Pacific, dus wij hadden hoge verwachtingen.

De hoge verwachtingen waren deels terecht: het eten was prima (veel beter dan bij bijv. KLM) en er was voldoende keus. Jammer genoeg was er niet genoeg afwisseling, want terug kregen wij bijna dezelfde maaltijden als heen (of was dat toeval?). Ook de service was heel goed, alleen waren de stewardessen op de heenweg zichtbaar vermoeid. Op de terugweg (met "verse" stewardessen) kwam de service niet zo "gemaakt" over en waren ze (volgens mij) oprecht vriendelijk. Zowel heen als terug geen enkele vertraging gehad, zelfs op 3 van de 4 vluchten meer dan een half uur tot een uur eerder geland!

Tot nu toe prima dus, maar Cathay kent ook een paar minpunten. Ten eerste is het interieur van de vliegtuigen zichtbaar verouderd (al gaan ze dit wel drastisch vernieuwen in 2008). De stoelen zitten niet altijd even lekker (zeker niet op een vlucht van 12 uur of langer), op veel stoelen is er maar hele beperkte beenruimte door de "Entertainment Box" die onder 4 van de 8 stoelen op elke rij zit (slapen zit er dus niet in op die stoelen) en de airconditioning is heel slecht afgesteld, vooral in de Boeing 747-400 (veel te warm) en de Airbus A340-300 (veel te koud).

Door deze problemen is Cathay voor mij niets meer dan een doorsnee-maatschappij en niet de "5 sterren" van SkyTrax waard! De volgende keer naar Aziƫ toch maar Singapore Airlines uitproberen...