4043 ervaringen online

De lach maakt het goed!

geschreven door

Athens

Cologne

Germanwings heeft erg mooie vertrektijden, zo vertrok onze vlucht om 10:50 uur.

Als je al in Athene bent is dit prima te halen. We stonden deze dag om 7 uur op zodat we mooi optijd op het vliegveld zouden aankomen.

Athene Airport is een behoorlijk vliegveld.
Germanwings voert hierop dagelijks een aantal vluchten uit.

Helaas was het op het vliegveld - waarom Griekenland enigszins bekend staat - wat chaotisch. Het inchecken verliep opzich snel maar de chaos ontstond bij het boarden. Er was een gate change. Uiteindelijk kwamen wij een half uur laten aan bij het toestel (per busje), iets waar Germanwings niks aan kon doen.

Ook dit keer werden wij persoonlijk hartelijk welkom geheten in Germwaings' Airbus A320-212. De cabine zag er weer netjes en vertrouwd uit. Helaas was de beenruimte een stuk minder. Gelukkig heeft Germanwings voor 80% Airbus A319 toestellen waarbij de beenruimte wel in orde is.

Het toestel was niet super lux. Aan het plafond gingen grote monitoren die ook dit keer niet werden gebruikt. De veiligheidsinstructies werden ook dit keer door een melige crew gedaan. Ze hadden er blijkbaar erg veel lol in, erg goed, want na een tijdje lagen alle passagiers dubbel van het lachen, ook de mensen die gespannen waren (vliegangst).

Het toestel vertrok uiteindelijk met 25 minuten vertraging die werden goed gemaakt door de luchtstroming. We kwamen precies optijd aan!

Tijdens de vlucht werd de catering uitgevoerd door de gezellige cabine bemanning. Zelf heb ik een muffin plus warme chocolademelk gehad voor _4,50. Niet super duur voor een prijsvechter.

Zoals eerder verteld precies optijd geland in het regenachtige Duitsland. De piloten hadden een mooie opening gezien tussen de buien heen. Voor dit weer hadden we zeer weinig turbulentie.

Al met al een goede vlucht. Alleen de beenruimte viel wat tegen. Maar als je na gaat dat het retourtje Athene zo'n _225,- p.p. kostte (in het hoog seizoen!) en dat zeer veel scheelt met andere maatschappijen (die ergere vertrektijden hebben) maakt dat veel goed!

Germanwings is zeker een aanrader!