4043 ervaringen online

Erg aangenaam!

geschreven door

Cologne

Athens

De ochtend begon vroeg. We stonden om half 8 op om op tijd op vliegveld Koln-Bonn aan te komen, het veld waar Germanwings zijn meeste vluchten vanuit uitvoert.

Koln-Bonn Airport is een erg prettige luchthaven met veel voorzieningen. Het parkeren is makkelijk en goedkoop en de haven is overzichtelijk. Ruim 1,5 uur van te voren kwamen wij aan op het vliegveld. Het inchecken verliep snel. Voor we het wisten zaten we in het toestel dat precies optijd vertrok.

De cabine zag er erg netjes uit. Het waren leren stoelen in de kleuren van Germanwings: Geel/Grijs/Rood.

Het toestel: een Airbus A319-112 zag er nog nieuw uit. Het was uitgerust met een videoschermen maar vreemd genoeg werden deze - zelfs niet voor de veiligheidsinstructies - niet gebruikt. Dit werd nog gewoon écht voor gedaan wat pas een echt vlieggevoel geeft!

Na zo'n 8 minuten taxiën werden de motoren op vol vermogen gezet. Aangezien de baan erg lang was nam de piloot duidelijk de tijd het toestel goed op snelheid te brengen.

Na zo'n 6 minuten gingen de lampjes gordels vast uit. Het toestel was nog druk bezig hoogte te winnen maar blijkbaar was het veilig genoeg. De crew begon meteen met een vrolijke lach drankjes en hapjes te verkopen. Het viel erg op dat ze erg vriendelijk waren. Ook hebben zijn ze de hele vlucht bezig geweest. Vaak zie je de cabine crew lui op hun seat zitten, dit was hier absoluut niet het geval!

Na 2 uur en 35 minuten gevlogen te hebben werd het motorvermogen verminderd. Het toestel ging dalen. Ook hier werd de tijd voor genomen. Na zo'n 30 minuten werden de wielen uit gelaten wat duidelijk was te merken door een harde 'pok!'. Dit geluid had ik nog nooit eerder gehoord in de A319.

De landing werd erg goed uitgevoerd, een erg rustige aanvlucht op de baan. De stilte werd helaas wat verstoord door een huilende baby, maar die voelt natuurlijk ook opeens geluiden die hij niet thuis kan brengen.

Eenmaal veilig aangekomen werden de laatste instructies gegeven. De crew vertelde dat tijdens de vlucht de temperatuur in de cabine al een beetje was aangepast zodat het geen enorme klap zou worden bij het uitstappen (erg slim!).

Bij het uitstappen werd iedereen vriendelijk bedankt en kregen we een pakje (0,5L) Ice-tea mee.

Alles met alles een zeer goede vlucht. Dit was te danken aan het toestel (A319) met veel beenruimte. Helaas is dit bij Germanwings' A320 wat minder. Zie ook mijn andere ervaring.