4043 ervaringen online

Frankfurt-Johannesburg met A380

geschreven door

Frankfurt

Johannesburg

Vanaf Amsterdam geland en een overstap van twee uur. Dezelfde terminal, dus geen extra checks meer. Er was een speelplek voor de kinderen.
Ik had stoel 76A gereserveerd voor EUR 60 extra. Overigens kosten andere stoelen nu EUR 25 per enkele reis en EUR 10 voor binnen europa. Als je alles wil vastleggen komt er dus nog EUR 70 per ticket bij!

Bij online inchecken zat ik echter op 78B en kon dit nog wijzigen naar 78D (gangpad) want de rest van de family zat op 77A-C. In Amsterdam konden ze niets voor me doen. In Frankfurt werd ik bij een transferbalie op 75B gezet. Ook nooduitgang met extra beenruimte. Bij boarden kreeg ik echter 76J. Ik ben hier niet mee akkoord gegaan. Toen wilden ze me upgraden naar BC, maar die zat helaas al vol. Ze hebben toen de stewardes in het vliegtuig gevraagd om het te regelen en toen we aankwamen was mijn originele stoel 76A beschikbaar voor mij. Hoe het nu kan weet ik niet. De vlucht was helemaal vol. 526 passagiers en 24 bemanningsleden. Dus 550 personen aan boord. Overigens gaat Lufthansa economy comfort-plus toevoegen en daardoor gaat de capaciteit naar beneden.

Ik kon prima zitten op 76A en je kunt je benen zowel over elkaar slaan als uitstrekken. Toch niet goed geslapen doordat de stoelen te weinig zitvlak hebben en je daardoor wegglijdt van de stoel.

Aan boord eerst drinken en wat nootjes. Rond 21.00 uur dinner. Niet echt bijzonder. 's Nachts komen ze een keer langs met water of een keer met appel- en sinaasappelsap. Rest moet je zelf halen.
Voor de kinderen kindermaaltijd besteld, maar dat was ook helaas niet bijzonder. Behalve een kitkat weinig extra voor de kinderen.

De A380 is echter perfect. Bij het opstijgen heb je het gevoel in een trein of bus te zitten. Geen trillingen, nauwelijks extra geluid. Echt stil. Dat valt je zeker op.

Entertainment systeem heeft een redelijk aanbod. Naast wat nieuwere films ook veel oudere films. Voor de kinderen ook een in NL beschikbaar, maar veel in engels of duits of andere taal. Bij andere talen is niet altijd een engelse ondertiteling beschikbaar. De touchscreen werkt vaak niet of vertraagd. Dat is wel irritant. Schermpjes zijn ook aan de kleine kant voor een nieuw vliegtuig.
Door de A380 zelf toch een algemene indruk van 4 sterren.