4043 ervaringen online

Slechte grondcrew, fantastische crew in de lucht. Baby onvriendelijk.

geschreven door

Jakarta

Amsterdam

Dit is de eerste keer dat we KLM vlogen. Over het personeel in de lucht, niets anders dan lof! Attent, correct en zeer behulpzaam.

Dat is compleet anders de grondcrew. Tijdens checkin bleek dat er geen babybedje meer was. Via twitter geprobeerd om dit te regelen maar bleek niet meer mogelijk. Dit had ruim van te voren aangevraagd moeten worden. Dat was voor ons vreemd, want maatschappijen als Emirates/Singapore Airlines/Qatar doen het stukken beter met baby's.

Het grond personeel deed weinig moeite om iets te regelen. Dus baby 14 uur !!! lang op schoot gehad. Dat vind ik met een baby van 8 maanden echt niet kunnen.

Aangekomen in Schiphol blijkt de buggy niet te zijn aangekomen. Grondpersoneel KLM is slecht. Zijn niet correct, tonen weinig medeleven en beroepen zich alleen op procedures en regeltjes. Omdat we doodmoe waren na 14 uur hebben we meer dan 2 uur moeten wachten op een buggy die nooit kwam! Pas toen ik een scene begon te schoppen kwam er een senior crew aan die daadwerkelijk iets deed. Terwijl de grondcrew mij eerder had verzekerd dat ze er mee bezig waren. Door de portofoon en GSM gesprekken die ik daarna hoorde bleek al duidelijk dat dus helemaal niet zo was en er pas wat werd gedaan toen wij op ontploffen stonden. Ook was er een meisje in het rood die daar interessant met een papier rond liep maar alleen mensen beetje dom doorverwijst naar de KLM balie. Kreeg notabene zowat ruzie mee omdat ze vond dat ik haar had beschuldigd. Want ze was niet van KLM. Snap uiteindelijk niet wat ze daar dan deed, van welke maatschappij ze wel was en wat haar echte functie was. Bovendien moet ze nog veel leren hoe ze mensen van dienst kan zijn en juist niet mensen nog bozer maken.

Toch voelt KLM in de lucht veilig en is het personeel in de lucht geweldig! Het eten is redelijk al vind ik het meestal niet echt lekker. Daar doen Garuda en Singapore Airlines het echt stukken beter.

Entertainment in het vliegtuig is goed alleen de schermen zijn kleiner dan andere maatschappij-en. Aanbod is prima. De koptelefoons zijn ook prima. Alleen eigen koptelefoon die je oren helemaal bedekken zijn beter. (met noise canceling systeem nog beter natuurlijk)

Een aanrader is economy+ voor lange mensen. Echt veel meer beenruimte. Voor ons was dat niet nodig omdat wij niet zo groot zijn. Stoelen zitten prima.

De volgende keer twijvel ik of ik weer KLM kies. Want service begint al op de grond want je betaalt toch serieus geld voor de reis. Maar goed als KLM hun grondpersoneel beter traint en de mensen net zo vriendelijk en professioneel zouden zijn als de crew in de lucht is het een fantastische vliegmaatschappij!