4043 ervaringen online

Niet slecht

geschreven door

Amsterdam

Lefkosa

Het boarden begon op tijd en het viel me op dat het instappen aardig georganiseerd was en daardoor geen kostbare tijd verloren ging. We vertrokken op tijd naar Ercan via Antalya, waar we eerst een tussenstop zouden maken. Dat om het feit dat er op Antalya getankt moet worden, wat ongeveer een uur in beslag nam, en alle vluchten naar het Turks-Cypriotische deel van het eiland via Turkije moet gaan.

De vlucht verliep voorspoedig. De piloot gaf nog wat informatie over het weer onderweg, dat we ergens nog turbulentie konder verwachten. Achteraf viel de turbulentie mee. Onderweg is er een goede catering beschikbaar, uiteraard tegen betaling, maar daar valt niet over te klagen, ondanks dat we er geen gebruik van hebben gemaakt.

De indeling van het vliegtuig zat op zijn maximale capaciteit: dat was wel een nadeel. Daardoor was de beenruimte aan de krappe kant voor langere mensen, vooral voor een vlucht van bijna zes uur. Na ongeveer drie uur vliegen werd ineens een band gestart met muziek van slechte kwaliteit. Het geluid van het systeem stond veel te hard, waardoor het net een vliegende discotheek werd, terwijl velen in het toestel daar geen behoefte aan hadden. Het Nederlands-Engels sprekend personeel was op deze vlucht was vriendelijk.