4043 ervaringen online

Hulde voor Emirates!!

geschreven door

Amsterdam

Dubai

Nou, daar gaan we dan. Ben totaal niet van de reviews, maar voor de ervaring met Emirates ben ik verplicht toch een bijdrage te leveren aan deze site.

Deze review is gebaseerd op 4 vluchten met de A380 van Emirates in Economyclass.

Heb al veel over de wereld gevlogen en al veel vliegtuigen van binnen gezien. In Oktober heb ik een rondreis gemaakt door Korea en Japan. Heen naar Seoul, terug vanaf Tokio. Even rondgekeken op de bekende vergelijkingssites en ben toen bij Emirates uitgekomen als goedkoopste luchtvaartmaatschappij.

Heb geboekt op de website van Emirates zelf, betaalde een meer dan prima prijs voor een ticket. (770euro) Was benieuwd naar de service en was ook benieuwd hoe het was om in hun A380 te vliegen.

De volgende vluchten stonden in mijn schema:

Amsterdam-Dubai: EK148 - A380
Dubai-Seoul: EK322 - A380
Tokio-Dubai: EK319 - A380
Dubai-Amsterdam: EK147 - A380

Op Emirates.com mn ticket geboekt. Zeer goede en gebruiksvriendelijke website. Gelijk zitplaatsen voor alle 4 mn vluchten gereserveerd. 1 dag voor vertrek kreeg ik een mail of ik wilde upgraden naar de buisinessclass voor 350euro. Tja, moeilijk. Normaal betaal je geloof ik het tienvoudige, maar toch niet gedaan. We blijven NLers he.

Goed aan boord dan maar, met mijn lengte van 1.94m was ik toch wel een beetje beducht of ik wel genoeg beenruimte had in het toestel. Ik heb vorig jaar van Singapore naar Frankfurt gevlogen in de A380 van Lufthansa, en daar werd ik niet gelukkig van de beperkte beenruimte.

Maar goed, ik nam mn plekje in het vliegtuig in, en wat schetst mn verbazing dat ik in normale positie meer dan genoeg beenruimte heb! Voor beide knieen had ik 10cm over. Ik was verbaast en opgelucht tegelijk, zoveel ruimte had ik nl niet verwacht. Maar goed, even afwachten hoe het zou zijn als mn voorganger besloot zn stoel naar achter te zetten: ook totaal geen probleem. Het scharnierpunt van de stoel zit ruim boven de knieen dus nog steeds geen "vastzittende" knieen. De beenruimte bleef ongewijzigd. Slim ontworpen die stoelen.

Goed de lucht in. De a380 is stil van binnen, en soepel en zonder veel gekraak gaat de reus de lucht in.

De jonge Emiratescrew bestaat louter uit jonge, frisse stewardessen die je het gevoel geven dat ze het leuk vinden dat je aan boord bent. De crew is niet echt ervaren, maar werkt hard en met duidelijk enthousiasme. Ik werd zeer vriendelijke behandeld (op al mn vluchten) Het eten was meer dan voortreffelijk. De maaltijden zijn heerlijk (de citroenrisotto met zalm vond ik het beste)

En natuurlijk vergeet ik het ICEsysteem niet. Op het beeldscherm voor je neus kan je zoveel films, podcasts, series, documentaires, spelletjes toveren dat je na 4x de wereld omgevlogen te zijn je nog niet uitgekeken bent. Er schijnen 1200(!) items op te staan.

Ik had een geweldige vakantie, maar dat kwam ook deels door mn zeer aangename vluchten met de A380 van Emirates.

Bedankt en proficiat Emirates!!