4043 ervaringen online

DUS-DXB-BKK-SYD

geschreven door

Dusseldorf

Sydney

Vorige week DUS-DXB-BKK-SYD gevlogen met Emirates. Behoorlijk lange reis maar gelukkig wel met een goede maatschappij.
Enige nadeel: Emirates ziet deze vlucht als een 1-stopper, aangezien de vlucht DXB-BKK-SYD hetzelfde vluchtnummer heeft. Enigszins misleidend voor de niet oplettende passagiers.

s avonds DUS-DXB gevlogen. Nachtvlucht + met het afscheid nemen van iedereen nog in het achterhoofd niets geslapen. Prima vlucht met voldoende beenruimte, nieuw ICE systeem in de 777 en ook goed eten.

3 uur transfer tijd in DXB. Was prima te doen en op DXB is er zat te zien :) Hierna een andere 777 in richting Bangkok. Weer een prima vlucht en rond avondeten geland in Bangkok. Enigszins jammer dat we het vliegtuig moesten verlaten, alle handbagage door de controle moest en we ons toen weer naar de gate moesten haasten om weer te boarden... Het is jammer dat Emirates deze vluchten wel als 1 vluchtnummer ziet, wat inhoudt dat je bij inchecken gewoon een ticket DXB-SYD krijgt....

Laatste vlucht BKK-SYD was op zijn zachtst gezegd oncomfortabel te noemen, maar wat wil je, met al behoorlijk lang gereisd te hebben. Deze vlucht avondeten en daarna weer ontbijt gekregen.
De 777 gebruikt voor de laatste twee vluchten had een verouderd ICE systeem vergeleken met de 77 vanuit Dusseldorf. Kwa aanbod verschilt het vrijwel niets, maar de 2e was een flink stuk trager.

Verder is emirates een prima maatschappij, er wordt voor voldoende drinken/eten onderweg gezorgd en als je optijd boekt zijn ze redelijk geprijsd. Verder mag je op dergelijke vluchten in economy 30kg meenemen. Ik zat bij inchecken daar net iets overheen, maar daar werd gelukkig niet moeilijk over gedaan.