4043 ervaringen online

Vliegverslag Amsterdam-Zurich-Valencia

geschreven door

Amsterdam

Valencia

Vluchtverslag Amsterdam - Valencia via Zurich
Op zondag 31 juli stond vlucht LX725 van Amsterdam naar Zurich gepland. De vlucht zou om 9.45 uur vertrekken. De laatste trein die vanuit mijn woonplaats Roermond naar Schiphol ging was de trein die om half 1 's nachts vertrok uit Roermond, om 3 uur 's nachts aangekomen op een erg druk Schiphol. Enkele eettenten waren al open, verder hing er een gezellige veilige sfeer. Na er een aantal uren gingen ook de rest van de winkels en restaurants open, deze gingen om 6 of op 7 uur open. Om 7 uur heb ik mijn koffer, dat 20 kilo mocht wegen ingecheckt, bij de Swiss air balies, dit ging redelijk vlot, in het begin was er maar 1 balie, een 10 tal minuten later gingen er nog 2 balies open. Na het inchecken nog even naar het panaramaterras geweest en toen door naar de securetie, ik heb geboekt bij Swiss air international Airlines, maar op de heenweg werden mijn vluchten uitgevoerd met hun dochter ondernemingen (edelweiss air en helvetic airways), om 8.40uur kwam de vlucht uit zurich aan bij de gate van edelweiss air, het was een airbus A320 300, ik zat op mijn vooraf gereserveerde plaats 34 F, dat is de 3e rij van achter aan het raam. Iets later dan 9,45 uur werd het vliegtuig van de gate weg geduwd en om 9,58uur stonden wij aan de landings baan te wachten tot we mochten opstijgen. De vlucht was 592 km en zou ong 56 minuten duren. We zouden over utrecht-aken-koln vliegen en zo door naar 't oosten, we vlogen op ong 6100meter hoogte en met een snelheid van 760 km/uur. De crew die bestond uit 4 vrouwelijke stewardessen, ze waren netjes gekleed. Er werd ons toe gesproken vanuit het Engels en het Duits/Zwitsers. We waren nog niet in de lucht en de crew begon al met het uitdelen van een heerlijke warme croissant, snel daarna kregen we wat te drinken en was de keus uit appel sap, sinaasappel sap, cola, koffie, thee en water, en daarna kwam de kar voor het afval, nog snel een chocolaatje werd er gegeven en toen zetten we de landing al om 10.39u in naar Zurich, en om 10.51 raakte de wielen de landings baan van zurich airport, de landing was netje gedaan, en werden we naar de parkeerplek geleid. We stonden niet aan de gate, dus werden we met bussen naar de terminal gebracht. Mijn vlucht naar valencia stond pas laat op de middag gepland, en had ik ruim 6 uur de tijd, ik heb met toen de trein gepakt naar Zurich en daar me eventjes vermakt, Zurich is een erg mooie stad met vele oude mooie gebouwen, na 3 uur was ik weer terug op de luchthaven, en ben ik naar het panorama terras geweest, hier moest je 2 Zwitserse frank betalen en werd je met een bus die 2 keer in het uur ging naar het terras gebracht, her had je uitzicht over 2 start en landingsbanen en de terminals, dit was er mooi en je 2 frank zeker waard!
Het vliegveld van zurich is erg groot, maar vond het niet overzichtelijk, veel was erg donker, maar verder een groot vliegveld met vele leuke winkels, je komt hier een paar uur makkelijk door!
De vlucht naar valencia zou worden uitgevoerd met helvetic airways, deze dochter onderneming vliegt alleen maar met hun fokker 100, de vlucht zou om 16.55 vetreken en volgens schema om 19.05 in valencia landen, de securitie was erg vlot gegaan, en ook hier geen problemen. Als eerste aan boord gegaan van de fokker 100, en zat weer op de derde rij van achter aan het raampje op stoel 19 F, helaas met een dik kwartier vertraging vertrokken. De vlucht liep probleem loos, nog een heerlijk broodje ham gekregen en wat drinken en natuurlijk een chocolaatje! Al vrij vroeg zetten we de landing in en zetten we koers richting valencia, de flaps gingen uit(deze vormen bijna een hoek van 90 graden, dus iedereen werd achter tegen zijn stoel aan gedrukt door de enorme remkracht die toen ontstond!) en op 18.59 kwamen die wielen na een wat rommelige landing op de grond, ondanks 15 min te laat vertrokken toch 6 min te vroeg geland, ook nu werd ons vliegtuig niet naar de gate gebracht, maar werden we met bussen naar de terminal gebracht. De koffers kwamen na een tijdje wachten, 20 min later dan de mensen er al stonden. Ik geef deze 2 vluchten een 8+, goede service, netjes, fijn personeel, zeer goed. Ben echt heel tevreden over Swiss en hun dochter maatschappijen.