4043 ervaringen online

Gewoon top!

geschreven door

Bucharest

Brussels

Na een dagje Bucharest vloog ik met de Roemeense prijsvechter Blue Air naar Brussel.

Eenmaal op Baneasa airport aangekomen, was het hier letterlijk een CHAOS. deze luchthaven is echt enorm gedateerd, en veel te klein voor het aantal passagiers en vluchten die er komen. De check-in desks zijn eigenlijk geen check-in desks te noemen. het zijn grote bureau's met een weegschaal ernaast. Je koffer wordt vervolgens gewogen, en daar door een bagagemedewerker op de bagagekar getild. Eenmaal door de paspoort controle heen, kom je in een kleine hal terecht met 4 deuren. die deuren moeten de gates voorstellen. Op je instapkaart staat GEEN gate aangegeven, en de monitoren en luidsprekers deden het niet in die hal. En aangezien er 4 vluchten ongeveer te gelijk vertrokken was het een mega chaos in het kleine halletje. alle passagiers liepen door elkaar, en toen het boarden eenmaal begon, stond iedereen in de verkeerde rij natuurlijk. Het grondpersoneel was uiterst ONVRIENDELIJK, men begon zelfs te schreeuwen tegen de passagiers als zij in de verkeerde rij stonden. Uiteindelijk stond ik bij de goede gate, en werd ik in een oude Duitse bus naar het vliegtuig gebracht. Dit was de 21 jaar oude Boeing 737-500 met registratie YR-BAG. Eenmaal in het vliegtuig kon je niet merken dat het toestel al zo oud was. De stoelen waren echt super dik, en zaten echt heerlijk. de beenruimte was echt perfect!
Het boarden verliep vlot, en we vertrokken vervolgens precies op tijd richting Brussel.

Filmpje van de Take Off:
http://www.youtube.com/watch?v=ZerPo4jTF3U

Na het opstijgen begon de crew met de service. Deze is net zoals bij alle andere prijsvechters niet inclusief. Maar de prijzen liggen echt laag. Voor een heerlijke sandwich met kip en een cola was ik _4,- kwijt. Dit was echt perfect! De vlucht verliep verder erg soepel, en na een kleine 3 uur vliegen stonden we na een zachte landing op Brussel.

Filmpje van de landing:
http://www.youtube.com/watch?v=O-ftVumD26g

conclusie:
Mijn 1e vlucht met Blue Air was perfect! Ik wist niet echt wat ik moest verwachten van deze airline, maar ik ben 100% tevreden. De ticketprijs voor deze vlucht was 29,- en dat was het meer dan waard! De vliegtuigen zijn momenteel behoorlijk oud, maar van binnen is dit niet echt te merken. Momenteel heeft Blue Air een order staan bij Boeing voor 737-800's en 737-900ER's. Ik weet zeker dat als ze eenmaal de nieuwe toestellen hebben ze nog beter zullen zijn. Voor mij 100% zeker weer Blue Air!