4043 ervaringen online

Prima

geschreven door

Bangkok

Amsterdam

Na een zakelijk en bezoek aan Bangkok, en ook nog even familie had bezocht. Was het weer tijd om terug te vliegen na Nederland.
China airlines was in Business absoluut de goedkoopste op deze route. De heenweg had ik Eva gevlogen.

Ik zag opn tegen de de verschrikkelijke vertrekt tijd van 2.30 am van Bangkok. Van vrienden hoorde ik dat wel prettig was ivm de jetlag.

Om 23.00 ingechekt. Er stond een behoorlijke stroom pax te wachten om in te checken. Gelukkig waren en genoeg counters open zodat er ook voor de Economy passagiers er en niet al te lange wachttijd heerste. Personeel bij de business counter was zeer vriendelijk en behulpzaam. Ik had mijn stoel niet online gereserveerd omdat ik dat in Business toch niet zo uit vind maken. Er was niet veel keus meer op upper deck volgens de dame in het paarse pakje, dus bood ze me een window seat in Business op het main deck aan, 18A.
CI heeft een eigen lounge op BAngkok waar ik nog wat heb gegeten en gedronken.
Boarden begon 20 minuutjes later ivm catering problemen. Daarna hartelijk verwelkomd aanboord door een enthousiaste crew. Nadat mijn jas was aangenomen, kreeg ik een lekker glas champagne en de menukaart voor vanavond.

Iedereen zat vrij snel aanboord, en waren voordat ik het wist in de lucht.
Zodra stoelriemvast lampjes gedoofd werden, begon de crew met haar service; verfrissend doekje, woordje met de purser, drankje, snackje, er werd nog gevraagd of we andere wensen hadden. En na een uurtje werd dan ook al de maaltijd geserveerd. Smaakte op zich prima, en ook de hoeveel was goed. Zoals ik al zei kwam de purser met iedere passagiers zich even voorstellen en even een kort praatje maken in Business en first. Ontzettend attent. De hele crew vond ik gewoon uitmuntend. Alles werd gedaan met een lach op het gezicht.

Ik heb het IFE links laten liggen en ben als een blok in slaap gevallen na het eten. Af en toe even wakker geworden. Toen de steward zag dat ik ontwaakte bood hij me meteen een flesje water aan.

Op schiphol verrast door de snelle bagage afhandeling. Maar daar was KLM dacht ik verantwoordelijk voor.

Al met al een positieve ervaring. Vlieg met de CI in mei en september weer. Kijk er nu al weer naar uit.