4043 ervaringen online

Geweldig!

geschreven door

Amsterdam

Abu Dhabi

19-12-2010 TK1662 HAM-IST A321-232

Vanwege de ticketprijzen (388,00 p.p. voor alle 4 de vluchten) gekozen om met TK vanaf Hamburg via Istanbul naar Abu Dhabi te vliegen. Via flightstats.com al geregeld deze vluchten gevolgd en opgemerkt dat de TK nog eens wat vertragingen heeft. Zo ook bij ons. We vertrokken met 45 minuten vertraging, maar vanwege de 5,5 uur overstaptijd op IST was dat geen probleem. Piloot heeft even wat gas bijgegeven, dus we kwamen mooi op tijd aan in IST. Vlucht verliep erg soepel en het verbaasde me hoe zacht de piloot het toestel op de baan neerzette. Het toestel had lederen stoelen, iets wat ik met Freebird ook al eens had meegemaakt en die zitten gewoon goed! Iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt (ik vlieg alleen Economy) is dat de stewardessen voor het eten langskwamen met een menukaart waarop je kon zien wat je kreeg en welke keuzes je had. Het eten zelf smaakte gewoon goed, niets op aan te merken. De dames van het cabinepersoneel waren leuk, vrolijk, vriendelijk, en knap! De eerste klap is een daalder waard, en deze vlucht was uitstekend, dus dat beloofde veel goed voor de volgende vluchten.

19-12-2010 TK 868 IST-AUH A330-200

Na 5,5 uur wachten op IST de aansluitende vlucht naar AUH. Ik had verwacht dat dit toestel wel over AVOD zou beschikken, maar helaas was dat niet zo. Er zaten wel de bekende afstandsbedieningen in de armleuning zoals bij KLM, alleen het schermpje ontbrak helaas. Eten was wederom gewoon goed te noemen, en na het eten kwam het cabinepersoneel langs met een etui met daarin een slaapmasker, oordopjes en sokken! Ik stond er versteld van, dat had ik echt niet verwacht op zo'n vlucht. Ook nu weer een mega soepele landing op AUH. Tijd voor vakantie!

25-12-2010 TK 869 AUH-IST A321-232

Terugvlucht naar IST begon weer goed met 45 min. vertraging aan de gate. Aangezien we "maar" anderhalf uur overstaptijd op IST hadden toch een beetje de zenuwen gekregen, maar wederom gaf de piloot gas bij en landden we volgens schema op IST. Dit toestel had wel AVOD (A321 wel, A330 niet??), dus bij mij was de stemming alweer goed! Alleen jammer dat er 17 kanalen waren waarvan 13 kanalen met vluchtinformatie en verschillende soorten Turkse muziek, 3 met films die in het Turks waren ingesproken en 1 kanaal met een film in het Engels. De film was al begonnen voordat we aan boord kwamen, dus uiteindelijk was het best teleurstellend te noemen. Voor de rest waren de stoelen erg ruim, alleen de rugleuning was keihard. Hoofdsteun was wel ideaal, net als in alle andere toestellen kon je de zijkanten naar binnen vouwen dus het slapen ging niet verkeerd. Ook nu weer zo'n etui met slaapaccesoires ontvangen. En uiteraard weer een soepele landing!

25-12-2010 TK1661 IST-HAM A321-232

Vlucht stond geplanned om 08.10 en om 08.05 rolden we richting de startbaan. Echter na 15 minuten langzaam rollen "ladies and gentlemen this is your captain speaking, we are currently nr. 9 for take-off, so it will take about 15 minutes before take-off". Die 15 werden er dus 55... Toen wij de startbaan opdraaiden zag ik dat er nog 16(!) toestellen achter ons stonden te wachten. Wederom de tijd een beetje ingehaald en we kwamen uiteindelijk 30 minuten te laat aan op HAM. Ook dit toestel had AVOD met op kanaal 2 de beelden van de camera op het neuswiel. Fantastisch om de nadering en landing op HAM te zien!! En tevens ook onze 9 voorgangers op IST in de gaten kunnen houden. Voor de rest dezelfde ervaring als de voorgaande 3 vluchten. Op HAM aangekomen bleek de koffer van mijn vrouwtje missing te zijn, dus die hopen we binnen 2 dagen weer thuis te krijgen. Ik zal nog wel even e.e.a. melden hoe dat is afgelopen.

Al met al zou ik zo weer met TK gaan vliegen. Het prijsverschil met andere maatschappijen vind ik behoorlijk groot, en mij maakt het niets uit om even een paar uur tussenstop te hebben. Ook de kwaliteit van de maatschappij heb ik als zeer goed ervaring.Toestellen zagen er goed uit, personeel was vriendelijk, eten was goed, Vluchten verliepen zeer soepel en voor iemand van 1.93m heb ik gewoon goed gezeten. Vertragingen waren vervelend, maar ik had geen haast.