4043 ervaringen online

Vlucht uitgevoerd door Air One

geschreven door

Amsterdam

Rome

Nou, vooruit dan maar. Omdat de "grote heer" mij ervan verwijt nooit een vliegervaring te hebben ingezonden.

Op 1 juli vertrok ik richting Schiphol. Ik hoefde niet meer in te checken, wat ik alvorens mijn vertrek thuis al heb gedaan.

Op Schiphol nog snel taxfree geshopt en daarna direct richting de gate, want ik had geen tijd meer om in de lounge te zitten. Bij aankomst in de gate was er nog geen vliegtuig te zien. Tevens stond er op de borden vermeld dat vlucht AZ0109 20 minuten vertraging had. Natuurlijk geen probleem voor de klagende en zenuwachtige passagiers. Kuch.

Na 10 minuten kwam uiteindelijk een Airbusje 320 richting onze gate aanzetten, tot mijn verassing geen ALITALIA toestelletje maar die een van Air One (heb gehoord dat die ALITALIA mede uit de problemen heeft gehaald). Al snel zagen we de passagiers eruit lopen. En na zo'n 10 minuutjes konden we in de rij gaan staan. Business eerst en dan Economy. Ik heb precies gekozen voor de laatste rij in Business. Eenmaal in de vliegtuig met een glaasje Jus d'Orange begon de crew op de ouderwetse manier de safety dinges voor te spelen. Na een paar keer in snel en onduidelijk Engels op zijn Italiaans te hebben gedemonstreerd was het vliegtuig klaar om de vertrekken. En voor we het wisten waren we al aan het klimmen naar 30k voet.

Na een kwartiertje klimmen begon de crew de befaamde maaltijden aan het uitdelen. In de Business Class (zelfde stoelopstelling met een tafeltje tussen de twee stoelen) zaten er naast mij en vriend een man en een Italiaanse (echt)paar. Van de Air One crew kregen we een aardig gevulde "luxe" plateau met bestek een maaltijd (rollade, iets wat op kaviaar lijkt en nog iets, ben geen culinaire kenner). Na zo'n 2 uur vliegen begon het vliegtuig te dalen. En na 30 minuten zette de volle Airbusje haar wielen op de landingsbaan van Rome Fiumiciono Leonardo Da Vinci Airport.

Helaas bij aankomst moesten we via de ouderwetse manier uitstappen. De hitte die je in je gezicht krijgt toegeworpen bij het uitstappen! Al snel kwamen we aan in de koele terminal van FCO. Voor transfer/transit passagiers is het een erg overzichtelijke luchthaven (nadeel is dat je heel lang moet lopen tussen de Gucci, Prada en Bvlgari winkels, erg aantrekkend die winkels. Dus met lege portemonnee richting de lounge gelopen. Na zo'n 2 uurtjes wachten moesten we helemaal lopen richting de gate (een soort van hangar met onwijs veel stoeltjes en deuren die dus de gates waren. Toen ik aankwam, uiteraard met wat vertraging, konden we eindelijk de busjes in richting de ALITALIA Airbus 321 naar Istanbul Attaturk.

De vlucht van FCO-IST verliep wederom uitstekend in de wat grotere Airbusje. Na 1 dagje te hebben uitgerust in de metropolische Istanbul alleen doorgevlogen naar New York JFK met Turkish Airlines. Ervaring hiervan volgt zo snel mogelijk.

Conclusie: ondanks de korte vertragingen liep alles erg snel en vlot. Minpuntje is dat je amper verstaat wat de Captain brabbelt, maarja, dat doen de meeste pilootjes. Voor het bewijs heb ik enkele foto's bijgevoegd.

http://img651.imageshack.us/i/dscn0108kx.jpg/

http://img651.imageshack.us/i/dscn0122n.jpg/

http://img51.imageshack.us/i/dscn0149c.jpg/

http://img31.imageshack.us/i/dscn0144i.jpg/