4043 ervaringen online

ATH-ZRH-AMS

geschreven door

Athens

Amsterdam

Na een rustig weekje op het eiland Paros te hebben doorgebracht, was het zaterdag 18 september tijd om huiswaarts te keren. Vanuit de haven van Parikia, Paros pakte ik de snelle ferry richting Rafina, niet ver van de luchthaven van Athene. Na een kleine 2,5 uur varen en 20 minuten de bus stond ik op de luchthaven Eleftherios Venizelos op Athene.
LX 1839 zou om 17:25 vertrekken richting Zurich uitgevoerd met een A321 HB-IOC. Na een vlotte incheck zonder wachtrijen liep ik door richting de gate. De gate was optijd open zodat iedereen vlot kon instappen waardoor wij 10 minuten voor schematijd konden vertrekken. Eenmaal alles op orde kon aan de take-off worden begonnen. Vliegtuig zat behoorlijk vol. Kort na take-off werden de maaltijden geserveerd. Keurige bediening door de zeer vriendelijke crew. Maaltijd betrof een risotto met een cake. Verder kon worden gekozen uit Zwitserse wijnen, en diverse andere dranken. Je kreeg iniedergeval genoeg te drinken. Na het eten kwamen ze langs met koffie en thee. Er werden ook nog chocolaatjes uitgedeeld. Na 2 uur werd de daling ingezet naar Zurich. Erg rustige landing.
Na wat rond te hebben gelopen op de luchthaven stond om 20:35 de volgende vlucht alweer op de planning richting Amsterdam. Ditkeer een Avro RJ 100 HB-IVY. Dit is de Star Alliance logojet van Swiss. Per bus richting het vliegtuig. Het viel me meteen op dat je in de Avro een zee van beenruimte hebt. Ik ben zelf 1.90m. Ik heb wel eens veel slechter gezeten!
Service deze keer heel erg goed. Purser sprak Nederlands! Eenmaal inflight werd er een sandwich geserveerd. Eisalade met ham. Smaakte goed. Ook dit keer was er genoeg te drinken, mocht je nog meer willen dan 1 glas wijn, of anders. Ook daarna koffie en thee en de bekende SWISS chocolaatjes! Rond 22:00 werden de wielen op de Polderbaan gezet. Na een lange taxi tot de B-pier was ik helaas weer in koud Nederland!

Ik heb een Perfecte ervaring met Swiss gehad! Personeel weet wat klantvriendelijkheid is, jij bent de gast, geen stoel. Zurich is een prima Transferluchthaven, goed centraal gelegen in europa. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!