4043 ervaringen online

Gewoon goed

geschreven door

Istanbul

Amsterdam

Na een paar dagen Istanbul vrijdagavond 10 september weer vertrokken richting Amsterdam. Bij het boarden viel mij al de hoeveelheid gesluierde vrouwen op. In gesprek geraakt met een man die uitlegde dat velen net een bedevaart hadden gemaakt naar Mekka en er veel via Istanbul weer terugreizen naar Nederland.
Het boarden ging vrij chaotisch; meerdere (donkere) vrouwen wilden niet naast een man zitten (waarom niet van te voren aangeven bij het inchecken??? of anders maar een prive-vliegtuig huren...). De cabin crew probeerde het op te lossen met platte kussens tussen de stoelleuningen te plaatsen als een soort van afscherming. Door de commotie is het vliegtuig iets later vertrokken dan gepland. De beenruimte was voor mij meer dan voldoende (ik ben dan ook niet zo groot; 1.60 mtr) en de naar binnen te verstellen hoofdeinde vond ik ook relaxed.
Naar mijn idee heeft Turkish Airlines één van de beste caterings. Ik zeg het niet vaak van vliegtuigvoedsel, maar het eten wat ik gisteren voorgeschoteld kreeg (aubergine gevuld met gehakt, tomatensaus en rijst) was echt te kwalificeren als "zeer goed". Ook qua hoeveelheid.
Bij de cabin crew kan er amper een glimlach vanaf, maar is niet onvriendelijk en gewoon efficient en snel.
Vlak voor de landing nog een merkwaardige ervaring: de daling was allang ingezet en serieus een halve minuut voor het vliegtuig de grond raakte, liepen er ineens 2 gesluierde vrouwen naar voren. De cabin crew is zo'n beetje op de vrouwen afgerend en hebben de vrouwen in de dichtstbijzijnde stoelen gedrukt (toevallig business class) en vastgegespt. Meteen zelf gaan zitten en op dat moment raakte het vliegtuig de grond. Ik zat zelf enkele rijen van de business class af en kan niet anders dan respect hebben voor het snelle optreden van de cabin crew.
Hoewel de vlucht iets te laat was vertrokken, landde het vliegtuig een kwartier voor de geplande tijd op Schiphol. Alleen werd die kwartier tijdwinst weer teniet gedaan doordat het vliegtuig een kwartier lang aan het taxien was om uiteindelijk bij G uit te komen. Maakt niet uit, want de vlucht overall was goed, de landing bijna onmerkbaar en goddank haalde niemand het in zijn/haar hoofd om te applaudisseren.
De volgende keer weer Turkish Airlines!