4043 ervaringen online

Prima volle vlucht

geschreven door

Amsterdam

Chicago

Voor mijn reis naar San Diego heb ik gekozen voor United Airlines voornamelijk vanwege de prijs destijds. Via Chicago O'hare zou ik vliegen. (Dit kan ik niet selecteren, wel de kleinere vliegvelden, dit vind ik erg vreemd).

De vlucht zat helemaal vol en vertrok op tijd op Schiphol. Na een korte aanloop stegen we op van de kaagbaan. Vrij snel kwamen de FA's rond met wat drinken en iets erbij. Binnen een uur serveerden ze de maaltijd, met als keuzen kip of pasta. Ik heb voor de kip gekozen. Deze smaakte prima met een broodje erbij en een hapje na. Tijdens het uitdelen van het eten, begonnen andere FA's gelijk met het uitdelen van drinken, je had dus binnen 5 minuten wat te drinken. Minimaal ieder uur kreeg je wat te drinken aangeboden met ook nog een keer chocola en een koekje erbij. Een uur voor aankomst kregen we dan nog een lichte pre-arrival maaltijd aangeboden die bestond uit een broodje kaas met ham, een kit kat chunky en een zakje Nibit chips. Uiteraard ontbrak het drinken niet.

Gedurende de vlucht en daarvoor en na hield de captain ons op de hoogte van alles. De FA's werkten hard in deze volle vlucht om ons van alles te voorzien, maar hadden ook de tijd om nog wat te praten met passagiers. Een uur voor verwachte aankomst arriveerden we al in Chicago.

Kortom een hele goede ervaring bij United Airlines. Een prima vlucht en een prima crew. Het eten was ook van een goede kwaliteit voor in een vliegtuig. Ondanks mijn lengte van 190 cm heb ik niet heel veel last gehad van de beperkte ruimte, door mijn benen onder de stoel voor mij te strekken. Meer ruimte is wel gewenst, maar je weet dit van te voren. Het IFE systeem is wel gedateerd doordat er geen on-demand films zijn en je het scherm niet kan verzetten als de persoon voor je de stoel naar achteren zet. Ook de groundcrew op Schiphol deed hun werk prima en ordelijk.