4043 ervaringen online

A3 - zeker voor herhaling vatbaar

geschreven door

Anapa

Anapa

Afgelopen zondag was het eindelijk zover: carnaval in Nederland (Limburg) ontvluchten om lekker naar Athene te gaan.
Dik een half uur eerder vertrokken van huis ivm de die nacht gevallen sneeuw... We moesten nog twee vriendinnen ophalen en de binnenwegen waren volledig dichtgesneeuwd...
Uiteindelijk zijn te we toch nog vóór de opening van de check-in aangekomen in DUS. De wegen in Duitsland waren gelukkig wél fatsoenlijk schoongehouden.

Check in verliep soepel . Nadat we door de douane waren gegaan, zijn we naar de gate gelopen (B31) waar `ons' vliegtuig net binnen kwam rollen. De A320-200 SC-DVW om precies te zijn. Pushback was slechts een paar minuten laat.

Nadat het `seatbelt sign' uitgeschakeld werd, begonnen de stewardessen met de service. Als eerste kregen we een drankje waarna het eten uitgedeeld werd gevolgd met nog een drankje. Hierna werd nog de keuze geboden uit koffie of thee.
Het eten heeft me verrast. Een warme `maaltijd' werd geserveerd, wat ik niet gewend ben op intra-europese vluchten!
Het `hoofdgerecht' bestond uit een paar stukjes aardappel samen met een paar gekruide gehaktballen. Het `dessert' bestond uit een soort van Chocolade brownie. Bijgevoegd waren twee kleine broodjes, crackers en boter/smeerkaas. Het was smaakvol.
Kort daarna werd het vuilnis opgehaald en kwamen de stewardessen langs met de inflight-shopping artikelen.
De rest van de vlucht verliep soepel! Wat verder nog opviel aan de vlucht was dat wanneer een van de passagiers het `call-knopje' indrukte, (sorry, gebrek aan een beter woord....) de stewardessen meteen aan kwamen lopen.

Beenruimte op deze vlucht was goed te noemen, hoewel ik het gevoel het bij Ryanair net iets ruimer te zitten. Maar dit zou ook gevoelsmatig kunnen zijn, aangezien Ryanair geen netjes voor de tijdschriften achter aan de stoel heeft hangen.
Keurig op tijd landden we op ATH, waar we met de bus naar de terminal vervoerd werden. De koffers verschenen kort daarna.
ATH is een prettig vliegveld, niet te groot en alles staat goed aangegeven. Eenmaal buiten hadden we de metro al snel gevonden, waarmee we redelijk snel in het centrum van de stad stonden!