4043 ervaringen online

Einde Pinkstervakantie

geschreven door

Arrecife

Amsterdam

En dan de terugvlucht vanaf Lanzarote naar Amsterdam. Daar het laagseizoen is wordt deze route door ArkeFly gevlogen gecombineerd met Fuerteventura. Dit was ons reeds bij boeking al bekend (en ook nog eens gemeld door het reisburo). Onze vlucht vorig jaar had dit ook.

Schema vertrektijd was 19.25 uur. We waren rond 17.45 op de luchthaven, we werden vrij laat opgehaald door de TUI transfer bus, waardoor we als laatsten bij de check in aankwamen. Gelukkig hebben we onze stoelen wederom van te voren gereserveerd, dus onze plaatsen lagen toch al vast. Rond 18.15 beschikten we over onze boarding passes. Snel door de veiligheidscheck en toen we in de vertrekhal stonden te wachten kwam de kist al ruim voor schema tijd binnen. Insatptijd was 18.55 uur, maar om 18.35 werden we al omgeroepen om te boarden. om 19.00 uur aan boord en rond 19.15 vertrokken we vanaf de gate, 10 minuten voor schematijd dus das mooi. Tijdens het taxieen moest de crew noodgedwongen de veiligheidsinstructies met de hand doen, daar de video van de veiligheidsinstructies dienst weigerde. Na een wat onhandig begin werd dit perfect door de crew opgepakt. Omdat de instructies niet op tijd klaar waren stonden we al op de baan voor vertrek, maar moest er even gewacht worden totdat alle instructies waren gegeven, en dit werd vervolgens ook netjes gedaan.

Vervolgens stegen we snel op en vlogen we in 17 minuten naar Fuerteventura, alwaar we voor de schoonmaak het vliegtuig moesten verlaten. We kregen bij de uitgang van de gate netjes een transit pasje en na een half uurtje wachten konden we er weer in en vertrokken we mooi op tijd richting Amsterdam. De veiligheidsinstructievideo was ondertussen ook gemaakt en deed het nu gelukkig voor de crew wel. Je kan merken aan de crew dat als ze iets een tijd niet gedaan hebben, dit best wel weer eens lastig kan zijn op dit zo ad-hoc weer even te moeten gaan doen.

Ook tijdens deze vlucht wederom een vriendelijke crew. Overigens dezelfde purser als op de heenreis. Ook deze 737-800 PH-TFB heeft de nieuwe ArkeFly stoelen, dus wederom meer dan voldoende beenruimte. Deze kist is eind februari 2009 aan ArkeFly geleverd en dus pas een 3 maanden oud. Ook tijdens deze vlucht weer voldoende informatie over de omgeving en het weer in Nederland, de te vliegen route etc etc. Ook de 3D flight tracker is leuk om te volgen.

Uiteindelijk na wederom een goede vlucht 20 minuten voor tijd geland op de 06 (Kaagbaan), das dan weer mooi, ook dat scheelt weer een hoop taxitijd.
De aankomst gate was Delta 2 (D60-sjengen/deur Z02) dus niet ver lopen naar de koffers. Het wachten op de koffers duurde wel vrij lang, maar na 45 minuten reden we wel op weg naar huis.

ArkeFly is ons voor de 4e keer goed bevallen. Kijken wat de 5e vakantie met ArkeFly ons gaat brengen onze volgende vakantie in augustus. Uiteraard zal ik deze ervaring hier ook gaan posten. Voor Europa (en Egypte/Turkije) vind ik ArkeFly zeker een aanrader.